ÅTERVÄNDAREN

 
Författare: Buthler & Öhlund
Antal sidor: 426
Första stycket: ”Christopher Silfverbielke drog ett djupt bloss på cigaretten och betraktade det skimrande klot som långsamt försvann i Mexikanska golfen. Sanden var fortfarande varm och en lätt bris gjorde temperaturen behaglig. En man gick sakta längs vattenlinjen medan hans svarta hund sprang ut i vågskvalpet. Längre bort stod ett ungt par och kysstes. Annars var allt stilla. Han skulle sakna Ft. Myers Beach. Inte idioterna. som vistades där, men just stranden. I solnedgången och på kvällarna inbjöd lugnet till långa promenader då han kunde tänka över det som hänt. Och det som måste komma.”

HANDLING:
Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar Silfverbielke sig för att återvända till Stockholm. Men det dröjer inte länge förrän han förstår att saker och ting aldrig kommer att bli som förr. Och att det är kommissarie Colts fel. Hos Silfverbielke föds en djävulsk plan som ska genomföras till varje pris.
 

OMDÖME:
Det här var lika spännande som vanligt. Efter att ha läst ”En nästan vanlig man” som var lite för snobbig och ”Grannen” som var lite för sexig tycker jag nu att författarna har hittat en bra balans. Språket har kommit till sin rätt och alla intriger känns trovärdiga och väl behövda. Silfverbielke är om möjligt vidrigare än någonsin och i slutändan verkligen det som håller boken samman. Men återigen är det inte ett perfekt alster.
 
För det första stör jag mig lite på karaktären Anna Nordin (som visar sig vara Christoffers syster). Hon känns alldeles för naiv och inte alls trovärdig, nästan lite schizofren. Ena sekunden är hon självsäker, tuff och råbarkad, för att i andra sekunden darra som en liten hundvalp, gråta och böna om råd. Hon är helt enkelt lite konstig. Sedan tycker jag också att Colts privatliv får lite för mycket plats i denna del av historien. Denna polis som verkat så kompetent och bestämd i tidigare böcker faller nu handlöst efter privatlivets problem till den grad att jag vill skrika: men herregud människa, bestäm dig någon gång!! Men oavsett fortsatta små fel är det ändå förbannat spännande och jag ska definitivt läsa alla andra böcker i serien. I alla fall minst nästa bok i linjen eftersom denna var den första som slutade i en hemsk cliffhanger. Men betyget ligger kvar på en stabil åtta.
 
 
 
 
0 kommentarer