BARA BÖCKER!

UPPSTÅNDELSEN

Bokrecensioner, Deckare, Thriller Permalink0

 

Författare: Buthler & Öhrlund

Antal sidor: 265

Första stycket: ”Christopher Silfverbielke vaknade och sträckte på sig. Han log när han tänkte på vad det var för dag och undrade vad hans pappa hade tänkt ge honom i födelsedagspresent. Fadern hade länge talat om denna dag som dagen då Christopher skulle bli en man. Att det var han som bestämde kring presenten rådde det ingen tvekan om.”

HANDLING:

Sveriges värsta seriemördare, psykopaten Christopher Silfverbielke, har flytt landet sedan han förlorat sitt företag och fått sin förmögenhet fryst av ekobrottsmyndigheten.

Med nästan inga pengar på fickan har Silfverbielke kommit till Pattaya i Thailand. Hans enda chans att få bo på lyxhotell, dricka champagne och sniffa kokain är att sol-och-våra den rika änkan Mary Jo Chaplain, som är god för etthundrafemtio miljoner dollar. Silfverbielke, som har stora planer för framtiden, lider varje dag av förnedringen i att umgås med Mary Jo och det blir inte bättre av att änkan vill ha vilda sexlekar.

På något sätt måste han komma bort från det asiatiska helvete han hatar och ta sig vidare mot USA och de exklusiva salonger där han anser sig ha rätt att vistas. Men för det behövs ett enormt startkapital och Silfverbielke smider lömska planer där han inte tar hänsyn till något eller någon.


OMDÖME:

Efter att ha varit lite segt ett tag med bok nummer fyra och fem började det återigen att hitta tillbaka till sin forna glans, och nu är den tillbaka med råge! Silfverbielkes tid med Mary Jo Chaplain lockar fram hans allra värsta sidor och oavsett hur hemsk han har varit i tidigare böcker så känns det som att han aldrig varit så här elak. Varje bok tänker jag att nu kan de väl inte ta psykopatin till någon högre nivå, och varje bok blir jag överraskad. Det är mer ondskefullt än någonsin och slutet kulminerar i hans värsta plan som på något sätt ändå känns naturligt. Det är klart att en sådan här sjuk människa ska komma på någonting så sjukt. Den spänning som fanns i början av serien är tillbaka med en sådan kraft att jag var tvungen att ta mig till bokaffären redan dagen efter för att köpa fortsättningen.

Det kommer också som en typ av frisk fläkt att alla Silfverbielkes handlingar verkar komma tillbaka för att hämnas. Karman är tydlig och eftersom Silfverbielke är en sådan utstuderat vidrig karaktär sitter jag och skrattar rakt ut när livet inte går som han vill. Det går ju vägen för honom i alla fall (det måste det ju göra eftersom det faktiskt finns en bok till) men det ger ännu en botten till boken att få se att hans tur börjar spricka i kanterna. Nu är det bara sista boken kvar och jag hoppas att den avslutar serien på topp. 

 

 
Till top